IDRISSA, crònica d’una mort qualsevol

Idrissa Diallo

Idrissa és el nou projecte de llargmetratge de Metromuster, el qual duran a terme juntament amb la Campanya 'Tanquem Els CIEs' al llarg del 2015.

http://metromuster.cat/project/idrissa/

SINOPSI

No tenim cap foto d’Idrissa. L’única cosa que sabem d’ell és que va morir un 5 de gener al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona. Era la Nit de Reis del 2012. Tenia 21 anys i venia d’algun país de l’Àfrica Subsahariana, probablement Guinea Conakry. Com tants altres joves, va venir a buscar una oportunitat a Europa, i es va quedar pel camí.

Ens proposem reconstruir aquest viatge cap enrere, des de la mort d’Idrissa fins al lloc on va néixer. Com que no tenim cap informació sobre el recorregut, anem a construir hipòtesis que ens ajudin a fer un retrat coral de la realitat dels migrants anònims que comparteixen l’espai públic amb nosaltres; aquestes ombres amb les quals ens creuem cada dia i de les que no sabem absolutament res. Idrissa, el personatge anònim, intentarà desgranar amb el seu viatge els interessos polítics i econòmics que s’amaguen sota el control de les fronteres i les polítiques d’immigració, a la vegada que ens confrontarà amb un dels pitjors drames humans dels nostres temps.

Títol original: IDRISSA, crònica d’una mort qualsevol | Durada: 90 minuts | Gènere: Llargmetratge documental | Realització i Direcció de fotografia: Xavier Artigas i Xapo Ortega | Producció: Diana Asenjo i Salva Rodríguez | Muntatge:Xavier Artigas i Xapo Ortega | Disseny gràfic: Sergio Espín | Postproducció: Francesc Gosalves | Banda sonora original:Filastine |

IDRISSA (Teaser) from metromuster on Vimeo.

– Infografia descriptiva del documental. Pau Fabregat – 

ARTICLES ALS MEDIS

La Marea

Wikipedia

eldiario.es – Catalunya

eldiario.es – Contrapoder

Directa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *