Torrassa
La casa de La Torrassa

Català | Castellano


El barri de La Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat rep el nom d'una masia que es troba en els números 123-129 de la Ronda de la Torrassa. Aquesta casa va ser fa uns segles propietat del cèlebre baró de Maldà, autor de Calaix de Sastre, un diari que ens ha permès conèixer al detall els esdeveniments de Barcelona succeïts del 1769 fins al 1816.

La Casa de La Torrassa també és anomenada Torre llampada o Esllampegada. Aquesta denominació prové d'un llampec que va caure al capdamunt de la torre. A l'Edat Mitjana el nom de torrassa es corresponia amb els castells que tenien forma d'una gran torre, però ningú no es podia imaginar que la Casa de La Torrassa amagava en les seves entranyes les restes d'una fortificació, concretament el Castell de Bellvís del qual es tenen referències des del segle X i que s'havia perdut la pista a partir del segle XVI.

La Casa de la Torrassa passarà a ser declarada properament Bé Cultural d'Interès Nacional ja que per llei tots els castells reben aquesta classificació. Sens dubte aquest és un moment molt important, es tracta d'un esdeveniment històric que obrirà una nova pàgina de la història de l'Hospitalet de Llobregat.